1.3.2016

House level

The architectural recovery of historical listed settlement Casa Gualerzi is based on the preservation of the typological and morphological building’s characters.

The project works on existing indoor levels, reinterpreted contemporarily, whereas voids and full spaces of the historical facades and the typological elements such as the porch, don’t change but becomes key points to define free plans inside the volume, that slide on each other generating double and triple height cavities. The staircase is studied on the columns original system of the barn. the spaces on the first floor underline the juxtaposition of the central body of the east wing through the introduction of a double flight stair that links all internal levels, appearing as transparent cases hanging into the volume.

This movement of leves originates new enclosed surfaces caring about privacy while, at the same time it allows the hayloft spaces to be read and looked up in their beauty.

También te puede interesar
VDMA

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar