18.8.2015

Harfang-Des-Neiges Primary School

Located in the center of the town Stoneham, surrounded by a mountainous and wooden environment, the new pavilion of the elementary school of Stoneham-Tewkesbury is built near the existing one.

The new school can accommodate an extra of 240 students in order to fill the growing needs of the municipality. The Municipality’s expansion is caused by the arrival of young families in the new residential developments. The pavilion regroups fourteen classrooms, a library, a gymnasium, a computer laboratory, a daycare and all the services related to maximize the development and the global learning of the children.

The architectural concept draws its inspiration from the site: the naturel environment, the forest, the trees and the vegetation. The materiality of the forest, the verticality and the rhythmic of the trees, the variation of shadows, light and contrast felt in a forest were all important elements that launched the architectural concept. More precisely, the objective of the concept was to bring a learning place that is stimulating for the children, integrated within its environment and defined by ludic and luminous spaces.

También te puede interesar
Sint-Lucas Antwerpen

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar