5.7.2013

Estación de Servicio y McDonald’s, en Georgia, EEUU

El proyecto se ubica en una zona recién urbanizada de la ciudad costera de Batumi, en Georgia. Incluye una estación de combustibles, un local McDonalds, espacios de recreación y una piscina reflectante. Dada su ubicación céntrica y por lo tanto, la importancia del sitio, se decidió devolver la mayor área posible a la ciudad limitando la huella del edificio y la circulación vehicular. Esto dio lugar a un volumen con todos sus programas interiormente comprimidos.

The project is located in one of the newly urbanized parts of the seaside city of Batumi, Georgia. It includes fuels station, McDonald’s, recreational spaces and reflective pool. Given the central location and therefore importance of the site, it was decided to give back as much area as possible for recreation to the city by limiting the footprint of the building and vehicular circulation. This resulted in one volume with all programs compressed within.

Spaces are composed in such way, that two major programs – vehicle services and dining are isolated from one another, both physically and visually so that all operations of fuel station are hidden from the view of the customers of the restaurant. Because of the predefined, small building footprint, most of the supporting and utility spaces are grouped and located on the ground level to be close to all technical access points.

Public space of the restaurant starts from the lobby and its separate entrance on the ground floor . From where, as a way to naturally connect to the upper floor and to offer customers the experience of smooth transition between levels, the floor steps upwards and creates inhabitable decks on intermediate levels to be occupied as dining spaces.

Part of the dining space offers view towards outside water features, while the rest seamlessly transitions into open air patio on the upper level. The patio, enclosed from all sides to protect the space from outside noise, provides calm open air seating. The vegetation layer, which covers the cantilevered giant canopy of the fuel station adds natural environment and acts as a “ecological shield” for the terrace.

También te puede interesar
Xi'an VANKE · VIEW LAKE Sales Center | Lakeside Living, Ideal Space

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar