20.8.2014

Building No. 8, in Sweden

Building no. 8 was built as a part of the developing of the Bungenäs area in the north of Gotland. The site is a former lime stone quarry and abandoned military area, containing many hidden bunkers and secret underground rooms.

One of these bunkers was picked by Skalso architects to serve as a summer holiday house for a small family. The bunker had been built and used by the military as a mechanical workshop and is located in the middle of the peninsula. The bunker was chosen because of its location; with its main façade towards south and the sea. To get daylight into the house holes were cut out in to the thick concrete walls and replaced with glass doors. The main entrance is still the same as the one used by the military.

In front of the building, an inner courtyard was added; by digging out the existing limestone and reuse it to build the surrounding courtyard walls. The placing, digged down in to the ground, is to create a micro climate.

Regarding the interior, as little as possible is done. The existing concrete walls, floor and ceiling is washed, but kept. The new kitchen is freestanding and some of the furniture is still remaining from the military. A fire place is added, also a simple but functional bathroom.
The house is now used as a private summer holiday home.

También te puede interesar
The red roof

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar