21.3.2013

Bridge House, una casa en el paisaje, en Holanda

Denominada Bridge House, la residencia de dos plantas tiene su nivel superior en la cima de las colinas, mientras que el piso inferior está sumergido y se revela sólo en el espacio entre los dos montículos. Esta abertura es lo suficientemente amplia como para dar cabida a una entrada en la parte frontal, así como a una segunda puerta de garaje en la parte posterior del edificio. Las salas de estar y los dormitorios están situados en la planta superior, e incluyen un gran salón y un comedor con paredes de cristal a ambos lados.

A landscape full of surprises
The roads are lined with wildflowers. In summer, purple and yellow loosestrife are in bloom. Timber-framed farmhouses, enclosed meadows, ancient fields, and wonderful oak trees with their thick trunks turn your thoughts to days long gone. This villa is set in a newly developed estate in the unique, tree-lined landscape of the Dutch Achterhoek, where unexpected scenes of rural beauty are always just around the bend.

In front of the house and its setting is a wide-open space that stylishly frames the park, most of which is open to walkers. The park, in turn, blends into the landscape around it. The landscape architect for this project carefully restored the property to its original state, with rows of trees throughout the landscape like theatrical sets. To make the soil less fertile, the top layer was removed throughout the property. In the interest of sustainability, this soil was reused to form a raised area beneath the house. The result is a traditional Dutch terp dwelling, a house on top of a hill that contains the cellar.

Sustainability also inspired the design of the house. The villa is self-sufficient. At any time, the occupants can go off the net without losing their energy supply. Water is drawn from a private well, and the practical and sustainable built-in features include solar panels, roof and floor heating through thermal energy storage, reuse of rainwater, a septic tank, shielded power cables, and Heat Mirror glass. This unique glass acts as an efficient and environmentally friendly awning, cooling the house and keeping out excess heat.

The lower floor of this long narrow house by Dutch studio 123DV is mostly buried beneath two grassy mounds. 123DV started with a level site but were obligated to make the ground less fertile before commencing construction, so they removed the top layer of the soil and used it to form two mounds around the volume of the new house. They thought they should use the soil. This was for them an opportunity to surprise the client and make a mark. By creating two hills, they had an anchor point for the house on the vast flat plot and they could raise it up to create a maximum view.

Named Bridge House, the two-storey residence has its upper level on the peak of the hills, while the lower storey is submerged and only revealed in the gap between the two slopes. This opening is wide enough to accommodate an entrance at the front, as well as a second door and garage at the back of the building.

Living rooms and bedrooms are all located on the upper floor and include a large lounge and dining room with glazed walls on two sides. The house was designed to be self-sufficient and generates its own power and heating using geothermal energy storage and solar panels. Water is sourced from a private well and rainwater is collected and reused where possible.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar