27.9.2013

Bracket House, in Singapur

In Bracket House, interior spaces are never enclosed and static. Like brackets, spaces are designed as inclusive and extensive, encouraging continuous porosity throughout; vertically and horizontally.

Bracket House uses two simple curved planes: one vertical against a horizontal, to define its interior spaces. Designed from inside out, Bracket House is defined from the spaces within, expressed clearly by the vertical glass panels on the façade, making direct connection internally.

The living space stretches beyond its internal boundaries, reaching to the far ends of the external boundary wall that frames the outdoor garden. All this while well protected from the tropical elements by the vertical ‘bracket’. Similarly, the dining space is semi-enveloped by the horizontal ‘bracket’; defined by a breathing green wall: a natural organic background.

Nature is captured in print as a vertical wall covering along the staircase, connecting Bracket House from the basement all the way to the attic. The soft curvature of the vertical ‘bracket’ as it terminates embraces the double volume attic space, just as the branches of a tree hover protectively over a tree house. The design intention to engage nature metaphorically and physically is the essential quality of Bracket House.

También te puede interesar
SAHI W&D

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar