2.12.2015

Bic Residence

In the Rimouski region, close to the Bic National Park, the clients own of a small house located on the heights of the village that they wish to extend while retaining a trace of its presence. Their new needs lead to completely transform and enlarge the original house.

Two volumes of wood and steel are juxtaposed in an L shape to the existing volume coated in brick, now containing the entry,office space and living room. The two new volumes host the kitchen and dining room on the ground floor and the bedrooms and bathrooms on the second floor. The two new overlapping boxes protrude towards the edge of the forest allowing to insert a new terrace overloking the garden.Double height volumes flooded with natural light are thus defined at the junction of the three boxes. Organising the inner space, they delineate pictureframes onto the surounding landscape. A color palette composed of gray, black and blue juxtaposed to cedar wood corridors create a visual and geometric continuity within the living spaces.

También te puede interesar
Bick House

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar