3.6.2015

Australian Pavilion, Venice

The design of the new Australian Pavilion is of the utmost simplicity, architecturally expressed as a white box within a black box.

The exterior, a black granite envelope, features large operable panels which open up to ‘reveal’ the interior or to provide outlook or natural light.  The operable panels also allow for the otherwise solid, singular object to take on a changing character depending on the requirements of a particular exhibition.

The exhibition space is a pure rectilinear white space of an almost perfect square proportion, where art is the focus. Entry to the two level concrete and steel structure, is via a steel ramp leading to a floating concrete terrace overlooking the Rio dei Giardini canal.

The new Australian Pavilion is the first 21st century pavilion in the Giardini della Biennale, finished for the 56th International Art Exhibition, La Biennale di Venezia, in May 2015.

With completion of the Pavilion, an ambitious new chapter will begin for the representation of Australian art and architecture internationally.

También te puede interesar
Physical Geometry Exhibition Hall

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar