Nest: house in Hiroshima, Japan

Se trata de una pequeña casa ubicada en un bosque al pie de una montaña, con escasas casas vecinas, en la ciudad de Onomichi, Japón. La familia está compuesta por la madre con sus dos hijas y un gato. Al ser solamente tres mujeres las habitantes de la casa, pensamos que sería apropiado conectar suavemente los límites de la arquitectura para así reducir la distancia entre los miembros de la familia. Se trató de aprovechar el medio ambiente, no divisible, similares a las criaturas que generan sus nidos en los elementos que cubren el suelo forestal. Es como un principio que se expande desde un nido en un bosque, luego a la tierra y, en última instancia, al universo.

This is a small house planned in a forest surrounded by rich nature. The site is located in the foot of a mountain with scarce neighboring houses in Onomichi City. The family is consisted of two daughters, their mother and their loving cat. Since there are only three women, we thought it would be appropriate to gently connect a boundary of the place’s environment and architecture, allowing close distance between the family members. It is to seize the environment as non-dividable, similar to creatures that generate their nest under elements that cover forest’s ground. It is like a principle that expands from a nest in a forest, to a forest , then to the earth, and ultimately to the universe.

This time we sought a single space that comprehends the surroundings and the house by rethinking elements such as floors and walls that make up architecture. Specifically, in the ground layer some spaces are connected to each other by a tunnel that becomes a concrete anthill nest attached with a small entrance on the ground. Above the ground a floating wooden nest box composed of things like branches and fallen leaves cover the nest on the ground’s surface. Although non-sequence composition of the floors and the walls make the architectural elements look separated, they will become essentials that link architecture and the surrounding in succession, when viewing the environment on the whole.

The house will offer spaces that is similar to the forest’s comfortable sunshine and shade, which reside with natural climate. The house will be a nest in a forest that its territory will not be regulated.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Ir a la barra de herramientas