3.12.2018

Les Rorquals

This house has a rustic look. Its architecture is more rural than modernist, closer to the earth than to the sky. It hugs the profile of the terrain.

The exterior volumetry is abstract and intriguing. Two volumes with irregular angles are anchored to retaining walls holding the soil on a slope. The black pine walls contribute to the strangeness of this form, which intersects the landscape without imposing itself. It is inscribed in the place.

Its internal organization extends this relationship with the topography, like an interior landscape: hills, slate plateaus, erratic black boulders… The interior spaces are declined in split levels from the street access level. The reception floor is extended to form one of the kitchen counters.

Farther in, wide steps introduce the living and dining room spaces, while offering themselves as informal benches, facing the landscape that opens before you: Charlevoix, and the grandeur of the St. Lawrence.

Para poder subir obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder solicitar la creación de un grupo es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder guardar en favoritos es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder valorar obras es necesario acceder con una cuenta ARQA

Para poder agregar a este usuario a tu red de contactos es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Para poder enviarle un mensaje a este usuario es necesario que acceder con una cuenta ARQA

Skip to toolbar